Viata de zi cu zi
Locul in care noi femeile ne destainuim

 

Cit tine dragostea?
     media: 5.00 din 5 voturi

De ceva vreme, v-ati refugiat parcă într-o capsulă a timpului si nimic din ce e rău nu pare să vă poată atinge. Zilele au un alt ritm, doar de voi stiut, iar cei din jur sunt undeva, în fundal. si, totusi, într-o zi, nesiguranta se strecoară în sufletul tău... "Cât va tine dragostea?", te întrebi si, în aceeasi clipă, ai vrea să fi imortalizat starea de dinainte să-ti faci griji.
Cu toate acestea, viata îsi urmează firul de nimeni stiut.

Se spune că e în firea lucrurilor ca nimic să nu dureze o vesnicie. Dar câte nu se spun, în definitiv! Te uiti la persoana iubită si-ncepe să-ti fie teamă că veti ajunge doar niste străini. Te gândesti apoi că sunteti deja, că întotdeauna ati fost, dar v-ati hrănit cu iluzii. Începi să te raportezi critic la povestea voastră si ea se arată într-o lumină nouă, jenantă: nu e nimic iesit din comun, are toate atributele unui cliseu. E un cerc vicios. Începi prin a te întreba cât va tine dragostea si ajungi să te îndoiesti că acesta este numele sentimentelor tale. Soneria îti întrerupe sirul gândurilor.
*
Nici nu se asază bine prietena ta pe canapea, că începi să o descosi, cu privire la relatia ei.
- E dragoste?, o întrebi.
- Este, este, răspunde încrezătoare.
- Cât tine dragostea, în opinia ta?
- Sinceră să fiu... Cred că nu mai mult de 3 ani, cu părere de rău.
- Cum asa? Pe ce te bazezi? (Te gândesti că se inspiră dintr-o carte citită de curând.)
- Sper să mă însel. Nu stiu, asa cred... Mi se pare destul de mult 3 ani... Adică, este suficient să-l cunosti destul de bine si, dacă îl cunosti prea bine, mai greu să fii surprins, îti răspunde.
- si?, insisti.
- Doar dacă sunt persoane cu multă imaginatie reusesc să se iubească mai mult de 3 ani, spune ea pe un ton profetic, plasând totodată discutia într-un plan impersonal.
- De ce e nevoie de imaginatie?
- Ca să nu apară obisnuinta, continuă ea.
- Rutina ucide dragostea, sustii?
- Cu sigurantă... (Adoptă din nou o pozitie încrezătoare.)
- Ai tăi se iubesc, si încă foarte mult, din ce mi-ai povestit. Să înteleg că au multă imaginatie?
- Se poate, concluzionează îngândurată. Apoi începe o poveste amuzantă, despre cum a fost ea la munte si, după atâta escaladat, îi venea să doarmă cu ursii, în loc să facă drumul înapoi, de obosită ce era.

**
La cină esti îmbufnată. Îti cere sarea, te faci că nu-l auzi si mesteci aparent preocupată dintr-un castravecior acru. Ridică din umeri si se întinde peste masă, după solnită. Îti arcuiesti sprânceana stângă într-un gest de dispret si strângi din buze. Te priveste întrebător, cu o candoare enervantă. Pufăi indignată, te ridici de la masă, îi întorci spatele si te apuci de spălat vase. - Cine să te mai înteleagă si pe tine?, zice. Pleci să te speli pe cap. Între timp, el se culcă. În pat, te întorci de pe o parte pe alta si-l asculti cum sforăie încet. Îl lovesti usor cu cotul, încetează pentru scurt timp si apoi o ia de la capăt. Farmecul "capsulei timpului" pare ceva îndepărtat. Aprinzi veioza si privesti la cel alături de care, până nu de mult, voiai să se oprească timpul: doarme cu gura deschisă si aduce cu un pui de vrabie. Dai ochii peste cap, închizi la loc veioza si te întorci cu spatele. Auzi un mormăit. Apoi simti cum se foieste, se dă mai aproape, te cuprinde în brate si îti lipeste fata de ceafa ta. Brusc, simti cum te cuprinde o toropeală plăcută. Zâmbesti recunoscătoare, te afunzi usor într-un fel de capsulă, auzi un sforăit vag, apoi un cântecel. Adormi.Comentarii

Dragostea tine si 100 de ani daca ai sufletul CURAT si chiar IUBESTI si te daruiesti omului de langa tine !! chestia cu 2-3-4 ani deja e ptr PROSTI , sincer ! pe langa DRAGOSTE , omul trebuie sa fie o continua descoperire si noutate ptr celalalt...e greu dar nu imposibil , eu iubesc de mult timp aceiasi persoana si parca ar fi ca-n prima zi , dat fiind faptul ca trebuie sa fii ceva mai...special in gandire si suflet ! :)
de eu in data de 2009-10-16 07:39
cat negativism .. real cateodata , dar nu intotdeauna . Daca dureaza 3 ani sau 30 de ani, placerea de a trai langa cineva , asta depinde numai de tine . Cei plictisiti de relatie sa se gandeasca cu ce au venit nou in relatie in ultima perioada pt a nu interveni monotonia. Nu faci nimic nou, dar vrei sa fie ca atunci cand erai la inceput !! Credeti-ma ca se poate sa fii super indragostit[a] si dupa multi ani
de Ideal in data de 2009-10-16 07:40
Dragostea eterna dureaza 3 ani. Asta a spus-o cineva mai destept decat noi. Si e adevarat. Daca sunt relatii care dureaza de zeci de ani si partenerii inca se iubesc, e din cauza ca se potrivesc, iar relatia lor nu s-a bazat doar pe pasiune. A iubi pe cineva si a fi indragostit nu e acelasi lucru. Poti iubi pe cineva toata viata, dar indragostit nu poti fi mai mult de 3 ani...plus-minus...Daca relatia se bazeaza doar pe dragoste, s-a zis cu ea. Daca insa are o baza mai solida, ea poate dura pana la sfarsitul vietii.
de evrica in data de 2009-10-16 07:42
Dragostea-i ca focul. Daca nu-l alimentezi, se stinge. Si cea care intretine flacara este femeia. Asta-i rolul ei, de accepti sau nu lucrul asta. Scriitura asta zisa 'articol' e de mai mare jena. Am mai spus-o pe-aici si o sa o mai spun de fiecare data : de ce scriu copiii fara experienta, chiar si fara minte (pentru ca te maturizezi in timp) despre lucruri serioase ? Sau aici e vreun concurs ' cine fabuleaza si bate campii, castiga'? Nu le mai aruncati pe net drept sfaturi si ar fi bine daca le luati ca sfaturi si nu ca ceva axiome pe-acolo. Lucruri gata stabilite de la care noi (cei cu experienta mai putina de viata) trebuie musai sa pornim. Oameni buni, chiar nu realizati ca aceste subiecte sunt de viata? Sunt lucruri serioase si asa cum scrie pe toate prospectele de medicamente 'a nu se lasa la indemana copiilor' asa nu lasati nici voi asemenea subiecte de viata pe mana celor 'mici'. Ca sa abordezi asa ceva iti trebuie multa experienta, multa stiinta si mult, mult prea mult bun simt. Si nici atunci poate n-o nimeresti.
de luminita in data de 2009-10-16 07:43


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0


TinaR - VIP


Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro, design by Sebastian Schmieg
Termeni si Conditii de Utilizare